Extend The Kitchen

Potential Value Added: 15%

“Creat a sociable space for dining, enteraining and food preparation”.

Kitchen Extension

A side return is a narrow alley that runs adjacent to the kitchen in a typical terraced or semi-detached house. Extending the kitchen into the side return and to the full width of the rest of the house means you gain valuable space and can also improve the layout. A single-storey side-return extension will usually be classed as a permitted development, provided you meet certain limits and conditions.

For example, it must be no more than 4m high and no wider than half the width of the original house. You will still have to comply with building regulations, and work will be inspected at key stages of the build, either by the local authority building department or by an approved independent inspector.

Once your extension is finished, and presuming it is deemed to comply with the regulations, you will be given a completion certificate. If you are thinking about a side-return extension, remember that you could lose windows and the light they would bring in. Roof lights over the extension will fix this, or you could install a partially or fully glazed roof to keep the space light and airy.

Get a quote today

Fill in the form below and one of our friendly team of experts will be in touch.
How can we help?

Testimonials

Jenny
Croydon
Read More
It was so wonderfully done; the attention to detail.
Simon
Sutton
Read More
Great team of guys, we had a really good relationship with them. They were very clean and they arrived bang on 8 am every morning.
Mark
Epsom
Read More
Great service. Very quick and very thorough in what they do. They kept me updated with everything they were going to do.
Jenny
Dulwich
Read More
It was so wonderfully done; the attention to detail.
Gary
Shirley
Read More
Because of the quality of work I’ve had done, I have already recommended and would recommend to other people to use LMB.
Vicky
Beckenam
Read More
Really nice, genuine people… The general package was really appealing.
Peter
Valley Road
Read More
It’s like a new house! We have an absolutely much larger space, each child has their own area to play in, and papa and mama still hide out and work!
Previous
Next

Portfolio